Jul – Sirupskage

Her får du opskriften på verdens bedste sirupskage, som ovenikøbet er legende let at bage. Velbekomme!

Sirupsbund (en springformca.25cm)

 

75 gr. smør

150gr.brun farin

300gr mørk sirup

300 gr hvedemel

5 gr kanel

2gr nellike

4gr natron

300 gr kærnemælk

Smør og brun farin røres godt sammen, den mørke sirup tilsættes, og massen røres helt homogent.

Hvedemel, krydderier og natron sigtes sammen og blandes i massen, kærnemælken tilsættes til sidst.

Bagetemp. 185C i ca.60 minutter.

Står på køl til næste dag.

1 glas KUDSK appelsin marmelade Nr. 11

 

Smørcreme

100 gr smør

100 gr flormelis

½ stang vanilje

Den tempereret smør røres hvid sammen med flormelis og vaniljekornene.

 

Den tykke sirupsbund skæres midt over og appelsin marmeladen smøres ud på bunden, derefter smørcremen og så top bunden på. Derefter pyntes sirupskagen med chokoladeglasur og mandler.

Glædelige julehygge i køkkenet.

 

PS: Og pas på – den er stærkt vanedannende. Nu har jeg sagt det.

 

hk-nyheder

 

Gør som hundredevis af andre. Følg nyhedsbrevet og få specielle tilbud, uundværlig viden, finurlige finder og sprøde tricks til dine egne tryllerier i køkkenet.

Tak! Du er nu klar til at få godt nyt fra Le Gâteau.