Hvem er ”Lemon Kurt”?

Er han indehaver af den lokale grøntsagsbiks? Er han en ualmindelig sur stodder? Eller er han mon sydfransk citronsælger?

Godt spørgsmål. Og faktisk må vi her hos Le Gâteau blive dig svar skyldig. Vi ved til gengæld en masse om Lemon Curd.

Faktisk ved vi så meget, at vi har tilladt os at lave en kage netop med navnet ”Fransk Lemon Curd”. Kagen er en lille spændstig sag, som allerede er blevet manges yndling. Derfor synes vi, at den fortjener en fortælling. Den kommer her. Men først lige en appetitvækker.

Fransk Lemon Curd fra Le Gâteau er baseret på den klassiske, svampede, lækkerbisken af en chokoladekage – også kaldet ”Gâteau Marcel” – men dog med en smule hvedemel i, som forvandler den til en fransk chokoladekage eller en såkaldt chokolade fondant.

Forvirret?

Det skal du ikke være. Vi tager den lige helt fra begyndelsen. Glem alt om chokoladekage.

Lemon Curd. Måske kender du i forvejen den syrlige, æggebaserede creme med den delikate smag af citron. Det er en engelsk klassiker, som egner sig fortræffeligt som tilbehør og kagefyld. Hvordan man laver denne creme er en helt anden historie om fløde, æggeblommer og vandbad. Den tager vi en anden gang.

Tilbage til kagen. Le Gâteaus ”Fransk Lemon Curd” en – for at gøre forvirringen total – en kombination af vores egen hjemmelavede Lemon Curd (altså cremen) OG chokoladekagen fra før. På topper putter vi en marengs, som til sidst flamberes og giver et ret fint udseende, synes vi selv.

Denne lille franske sag er naturligvis at finde på hylden i vores butikker. Men den er altså stærkt vanedannende. Nu har vi sagt det.

Bon Appetit!